Skip to content

Door Geke Afscheidsfotografie Koester de herinnering

Het vertellen van een verhaal is van groot belang in afscheidsfotografie. Al moest ik daarin eerst wel wat overwinnen. Toen ik goed en wel besefte dat ik ja had gezegd tegen mijn eerste afscheidsreportage, nota bene van mijn buurjongen van 23 en daar daadwerkelijk met mijn camera de hele dag het rauwe verdriet en het schrijnende afscheid in beeld had gebracht, was mijn conclusie aan het einde van de dag: “

Dit is veel te overweldigend. Dit was de eerste en de laatste keer” 
 

Eenmaal aan de slag met het uitzoeken en bewerken van de foto’s en het creëren van het afscheidsalbum, raakte ik er volledig van doordrongen dat ik een ontzettend waardevol verhaal had verteld. Ook realiseerde ik me dat ik met dat verhaal de familie enigszins wat troost en houvast kon bieden. De reactie van deze familie op het afscheidsalbum overtrof alles en al mijn blokkades en beren op de weg maakten ruim baan voor durf en overtuigingskracht. Nu vele uitvaarten verder, is mijn conclusie dat dit voor mij persoonlijk, de meest pure vorm van fotografie is. Onverholen en ongekunstelde fotografie  waarmee ik daadwerkelijk van betekenis kan zijn in een proces van afscheid en rauwe rouw. Want foto’s zijn van enorme emotionele waarde in al die kostbare herinneringen die je voor eeuwig wilt koesteren.

Er zijn meerdere mogelijkheden waarin ik jou als fotograaf van dienst kan zijn. Je kunt hierbij onder andere denken aan:

  • Het opknappen van jouw foto’s zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens een afscheidsdienst.
  • Een reportage tijdens de dag/week van afscheid.
  • Het maken van een herinneringsalbum met de mogelijkheid om ook je eigen foto’s toe te voegen.
  • Het maken van een laatste familiereportage of juist voordat er gestart wordt met een behandeling, ook mogelijk in eigen omgeving.

Het gaat om jouw herinnering. Daarom bespreken we van te voren wat je wensen zijn en is het ook mogelijk om eigen foto’s aan te leveren. Heb je vragen of speciefieke wensen neem dan gerust contact op.